圣诞卡太hea被踩冯盈盈原谅男友死罪

18

向来大胆敢言的冯盈盈(Crystal)在近日播出的《后生仔倾吓偈》中,与她的医生男友「宝宝」在节目上通电,大晒恩爱。适逢圣诞Boxing Day,麦明诗和陆浩明叫宝宝谈谈拍拖3年来收过盈盈送的圣诞礼物,其间更提到了男朋友所犯下的「死罪」,宝宝怪责盈盈送圣诞卡只写好少字太hea,更将盈盈与前度女友比较,嬲爆既盈盈发誓以后都不会再送卡给男友,又赞自己好包容。

宝宝在节目中大赞盈盈会因应他的需要送礼物,又会努力制造惊喜。盈盈突然自爆:「有一样嘢我好坚持慨,就系唔会送圣诞卡,唔会送心意卡同任何慨卡。」然后问男友说:「你知唔知点解呀?你记唔记得点解呀?你自己讲啦!」宝宝解释因为盈盈并非那种好深情和感性的女朋友,所以有一次收到女友送的贺卡,见到她只写了好少字,就嬲了她觉得她写得好敷衍,无用心去写。

拎出前度圣诞卡盈盈写太短被骂敷衍

盈盈补充并踢爆宝宝原来犯了情侣间的死罪!她说:「嗰时我哋拍拖一年无耐,我送咗张卡畀佢,咁我真系唔钟意写千字文慨人嚟,就写咗要写慨嘢,谂住有张卡同有礼物已经够啦。点知之后过咗一段时间我哋嗌交,渠就喺柜桶拎我张卡出嚟话『你睇你张卡几hea,我以前个ex嗰啲会写成篇文㗎,几有心思呀!』仲要拎渠ex张卡出嚟畀我睇,话个ex写咗几多字系feel到由心出发慨,话我写嗰啲好敷衍。所以我发誓我以后都唔会再送卡。」

大家听完纷纷起哄,说觉得宝宝不对,盈盈也大赞自己好包容。

冯盈盈在节目中听到男友的话,马上翻白眼。(网上图片)

盈盈赞自己对男友很包容。(网上图片)

无线新剧《极度怪咖》27日举行记招,冯盈盈饰演做警察的千金小姐,被指是女主角。(图片取自IG)

分享給好友: